Informatievoorziening provincie Utrecht


Nieuwsbrief oktober 2021

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van het team Informatievoorziening & Automatisering (IEA). Het team IEA bestaat inmiddels uit de volgende clusters, Concernstrategie, Informatiemanagement (IM), Informatiebeleid (IB), Data, Kennis & Inzicht (DKI), Projectenbureau IEA (PBI), Servicemanagement (SM), Beheer (BEH), Documentaire Informatievoorziening (DIV) en Middelen (ICT). Aan de hand van deze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening binnen de provincie Utrecht. Deze nieuwsbrief verschijnt maandelijks.

Document Generator bijna beschikbaar voor de organisatie: Bekijk nu de promofilm

Begin mei zijn we vanuit het projectteam gestart met de implementatie van de Document Generator. Na een Europese aanbesteding is leverancier B-ware met het product Docsys geselecteerd. Inmiddels zijn de meeste sjablonen omgezet en wordt de laatste hand gelegd aan het verwerken van de testresultaten. Ook zijn we bezig met het finetunen van de koppeling met Sharepoint/Teams en Office.

Een nog stevigere sturing op én invulling van de informatievoorziening

IT speelt een steeds belangrijkere rol in het realiseren van onze doelen. Om bij te blijven in een snel groeiende maatschappij, waarin innovatie, informatie en inzichten elkaar in rap tempo opvolgen, moet de provincie Utrecht een inhaalslag maken. Om dit waar te kunnen maken heeft de provincie Utrecht de ambitie om binnen twee jaar informatievoorziening strategisch te sturen vanuit een CIO-office.

Update vanuit het programma Samenwerken en Dossiers

De afgelopen periode heeft er een aantal wijzigingen plaatsgevonden binnen het programma Samenwerken en Dossiers. De focus van het programma ligt nu voornamelijk op het implementeren van Teams omgevingen voor de lijnorganisatie en het uitfaseren van Documentum. Ook is er het één en ander veranderd in de rolverdeling. Auke Venema is verantwoordelijk voor de algehele aansturing van het programma. Stefan Kerkmeester houdt zich voornamelijk bezig met de technische aspecten.

Laatste mogelijkheid om je aan te melden voor Datadorp op 2 november

Het programma Slimmer met Data nodigt je uit om op 2 november Datadorp te bezoeken; het evenement van en voor de provincie Utrecht om geïnspireerd te raken door de mogelijkheden die data bieden voor onze maatschappelijke opgaven.

Aan de slag met de digitale dienstverlening

Misschien weet je het nog: we zijn aan de slag gegaan met het verbeteren van de digitale dienstverlening van de provincie Utrecht. In dit artikel blikken we terug naar wat digitale dienstverlening is en kijken we vooruit naar wat ons te wachten staat.

Informatie over Microsoft 365 op slim samenwerken kennisplein

Wist je dat we vanuit het projectteam SharePoint een slim samenwerken kennisplein hebben ontwikkeld waar je allerlei handige informatie kunt vinden over alle applicaties in Office 365? Naast nieuwsberichten, videomateriaal en kennisartikelen vind je ook praktische tips op het kennisplein. En natuurlijk kun je met al je vragen terecht bij het Office 365 team.

Terugblik op I-volutie minicollege Grip op informatie: wat vind jij?

Tijdens het vijfde I-volutie minicollege op 4 oktober vertelde gastspreker Dr. Geert-Jan van Bussel (Docent-Onderzoeker aan de UvA en HvA) een interessant verhaal over informatiebeheer en informatievaardigheid. Wat moeten wij als medewerker weten, kunnen én doen op het gebied van informatiehuishouding om grip te houden op alle beschikbare informatie om toekomstbestendig ons werk te kunnen blijven doen?

Digitale handtekening

Het klinkt zo eenvoudig, maar niets is minder waar. De provincie Utrecht werkt aan een signing-module om stukken digitaal te ondertekenen. Het ondertekenen van documenten wordt hiermee makkelijker gemaakt voor organisaties en inwoners. Tot nu toe worden officiële documenten handmatig ondertekend door de CMT-leden, domeinmanagers, teamleiders en andere collega’s.

I-volutie minicollege 6 De moderne digitale provincie op 8 november

Digitalisering gaat provincies helpen om betere beslissingen te nemen, om de uitvoering efficiënter te maken en om op grote schaal samen te werken met burgers en andere overheden. Provincies staan aan het begin van een grote verandering waar digitale toepassingen en nieuwe manieren van werken hand in hand gaan. Aan welke aspecten moeten provincies werken om een moderne digitale provincie te worden?

Lunchlezing van het CBS over de Regionale Monitor Brede Welvaart

Maandag 11 oktober vond een lunchlezing plaats over Regionale Brede Welvaart. Hoe meet de monitor de brede welvaart en wat kunnen we er als provincie mee? We blikken terug op deze interessante lunchlezing die gehouden werd in Bar Beton.