Informatievoorziening provincie Utrecht


Nieuwsbrief mei 2021

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van het team Informatievoorziening & Automatisering (IEA). Het team IEA bestaat inmiddels uit de volgende clusters, Concernstrategie, Informatiemanagement (IM), Informatiebeleid (IB), Data, Kennis & Innovatie (DKI), Projectenbureau IEA (PBI), Servicemanagement (SM), Beheer (BEH), Documentaire Informatievoorziening (DIV) en Middelen (ICT). Aan de hand van deze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Informatievoorziening binnen de provincie Utrecht. Deze nieuwsbrief verschijnt maandelijks.

Interprovinciale Digitale Agenda (IDA)

Het programma Digitaal Slagvaardige Medewerker ken je waarschijnlijk al. We hebben meerdere activiteiten voor medewerkers georganiseerd, er staat nog het nodige op de planning en achter de schermen gebeurt er ook ontzettend veel. Toen we met het programma zijn gestart, waren we de eerste provincie die een programma oprichtte met de medewerker als primair doel in de wereld van de digitalisering.

Project Multi Factor Authentication (MFA) succesvol afgerond

Na een technische pilot, een pilot onder de medewerkers en drie inloopspreekuren kunnen we vanuit het projectteam MFA melden dat we op het punt zijn gekomen dat alle provinciemedewerkers en inhuurkrachten zijn voorzien van Multi Factor Authentication (MFA). Hiermee is het MFA project voor de provinciemedewerkers succesvol afgerond.

Power BI rolt de organisatie in

De provincie Utrecht heeft veel data tot haar beschikking. De kunst is om die data te gebruiken en te combineren voor het ontwikkelen van beter beleid en daarmee het creëren van toegevoegde waarde voor de samenleving. Maar hoe doen we dat? Met de implementatie van Power BI zorgt de provincie Utrecht ervoor dat we meer en beter inzicht in onze data krijgen. Zo wordt data ineens stukken leuker en waardevoller!

Snel en eenvoudig documenten creëren met de Document Generator

Sinds begin mei is de implementatie van de Document Generator gestart. Na een Europese aanbesteding is leverancier B-ware met het product Docsys geselecteerd. De nieuwe Document Generator maakt het voor medewerkers mogelijk om snel en eenvoudig interne en externe documenten te creëren. Hierbij worden zoveel mogelijk gegevens automatisch ingevuld en is de uniformiteit en de standaardisatie gegarandeerd.

P-portaal wordt in een nieuw jasje gestoken

In een eerder bericht lieten we al weten dat het huidige e-HRM systeem wordt geoptimaliseerd. Momenteel heeft de provincie Utrecht, met de ondersteuning van het huidige e-HRM systeem, een aantal HR-processen via P-portaal in gebruik. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het aanvragen van verlof, het indienen van declaraties en het inzetten van het Individueel Keuze Budget (IKB).

Slimmer met Data in de etalage

Met het programma Slimmer met Data nemen we je mee in het proces om data doelbewust wel of niet in te zetten. En wat daarin de (on)mogelijkheden zijn. Hiervoor is een aantal projecten in de etalage gezet. Lees je mee?

Terugblik op I-volutie minicollege 'Als het h@ck van de dam is'

Op 17 mei vond het derde online I-volutie minicollege 'Als het h@ck van de dam is' plaats. Tijdens dit college werden de kijkers welkom geheten door Annemarie van Grunsven, programmamanager Informatieveiligheid en Privacy. Ondanks dat Informatieveiligheid en Privacy geen onderwerp is waar licht over gedacht moet worden, werd er tijdens dit college juist wel op een ontspannen en luchtige manier over gesproken.

Doe je mee met Netwerk DAV?

Netwerk DAV is een netwerk van collega's uit allerlei verschillende hoeken van de organisatie die zich bezighouden met de onderwerpen Data, Analyse en Visualisatie (DAV). Houd je je met data bezig of vind je data een interessant onderwerp? Misschien is Netwerk DAV dan iets voor jou!

Facts & figures

Er gebeurt veel achter de schermen bij team Informatievoorziening & Automatisering (IEA), waar je als collega niet altijd bij stilstaat. Om je toch een kijkje in de keuken te geven, brengen we een paar interessante facts & figures onder de aandacht.

Nieuwe medewerkers gestart

Er speelt veel op het gebied van Informatievoorziening binnen de provincie Utrecht. Om dit allemaal te kunnen realiseren hebben we nieuwe medewerkers nodig. Onlangs zijn er bij het team Informatievoorziening & Automatisering (IEA) nieuwe collega’s gestart. We stellen ze graag aan je voor.