MARIËNNE VERHOEF


05.
INSPIRATION BOARD

Dwarsdenken, inspireren en kritische vragen stellen

De Inspiration Board bestaat uit een aantal externe adviseurs vanuit diverse vakgebieden. Gevraagd en ongevraagd voorzien de leden van de Inspiration Board het UtrechtLab team van adviezen.

In februari 2018 maakte het team van het UtrechtLab kennis met de Inspiration Board. Er werd onderzocht welke samenwerking er mogelijk is, maar ook het UtrechtLab-verhaal, de positionering, dilemma's en koers van het Lab werden besproken. Samen met de adviseurs van Inspiration Board kan het UtrechtLab goede stappen richting de toekomst zetten.

Mariënne Verhoef over het UtrechtLab

Mariënne Verhoef is een van de adviseurs in de Inspiration Board. Mariënne is bestuurder bij Spirit! Jeugd & Opvoedhulp. Zij heeft in haar loopbaan meerdere leidinggevende functies bekleed en plaats gehad in directies, evenals vele kanten van personeelszaken gezien en meegemaakt en is van huis uit planoloog. Dankzij deze brede achtergrond is Mariënne een waardevol lid van de Inspiration Board. Wij vroegen haar wat haar motiveert om onderdeel te zijn van de Inspiration Board en waarom het UtrechtLab van belang is voor de provincie Utrecht.


“Ik vind het heel mooi dat Utrecht het UtrechtLab heeft opgericht. Zij heeft daarmee een vrijplaats gecreëerd om ingewikkelde vraagstukken en samenwerkingsvragen op te pakken. Daar lever ik graag een bijdrage aan.

Ik ben van mening dat het UtrechtLab vooral een aanjager van innovatie is. Hoe je processen kunt organiseren en zaken voor elkaar kunt krijgen op een andere manier dan normaal.

De eerste keer hebben we vooral meegedacht over het Lab zelf, Wat is de kracht? Wat zijn risico’s? en Hoe zet je het goed neer? We hebben een aantal mooie vraagstukken voorgeschoteld gekregen. Zo konden we zelf ervaren dat het UtrechtLab helpt om anders naar vraagstukken te kijken. Heel uitdagend. Met een clubje dwarsdenkers willen wij het UtrechtLab met raad en daad terzijde staan en meedenken over ingewikkelde vragen. En het fijne is, zo leren we zelf ook!” besluit Mariënne.