De provincie Utrecht is een van de snelst groeiende provincies van Nederland en de behoefte aan woningen blijft de komende jaren toenemen. We staan hierbij samen met onze gemeenten voor een flinke uitdaging om voldoende woningen te realiseren. Gestapeld of hoger bouwen kan een bijdrage leveren aan het oplossen van het woningtekort. Maar hoe zorgen we dat hoogbouw aantrekkelijk is om in te wonen en te leven en welke locaties zijn geschikt?

Gemeenten met bouwplannen in bestaand stedelijk gebied krijgen meestal te maken met inwoners in de directe omgeving van een bouwlocatie. Inwoners die terecht aandacht vragen en wensen hebben voor de straat en wijk waar ze wonen en leven. En aan hoger bouwen mogen best eisen worden gesteld. De passende hoogte in een kleine kern is bijvoorbeeld vaak anders dan in een stadscentrum. Vragen als ‘Wat is een passende plek voor hoogbouw?’ en ‘Hoe zorg je tegelijk voor een groene en aantrekkelijke omgeving in de nabijheid?’ zijn heel relevant.

Voor ieder bouwproject geldt dat het staat of valt met het proces dat eraan voorafgaat. In dit webinar komt ook dit vraagstuk ter sprake. Hoe kunnen overheid en private partijen samenwerken aan een project met ruimte voor inbreng van bewoners? Hoe houden we het betaalbaar en zorgen we voor een goede balans tussen koop, huur en sociale huur waarbij wordt ingespeeld op de woonbehoeften van verschillende doelgroepen? En welke rol is er voor de provincie weggelegd in deze opgave?

Ik kijk uit naar uw aanwezigheid.

Gedeputeerde Rob van Muilekom Provincie Utrecht

Uitnodiging

Webinar Hoog Gebouw(d)

28 januari 2021

In samenwerking met: